Camperstraat 1 HS

1091 AD Amsterdam

Bij niet urgente vragen

Stuurt u ons een e-consult

Behandelinformatie

Favicon Camper

Behandelinformatie

Huisartsenpraktijk Camper is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur

Tijdens 12.00-13.00 uur en van 16:00 -17.00 uur zijn wij alleen bereikbaar voor spoed.

Griepvaccinatie en Pneumokokkenvaccinatie 2023

Griepvaccinaties beginnen landelijk in het najaar voor patiënten met een verhoogd risico op complicaties. In onze praktijk vinden de griepvaccinaties dit jaar plaats op:

  • Vrijdag 25 oktober tussen 11:00 en 12:00 uur
  • Maandag 28 oktober tussen 14:00 en 15:00 uur
  • Woensdag 30 oktober tussen 16:00 en 17:00 uur


Belangrijk:
 U hoeft geen afspraak te maken. U kunt gewoon langskomen op de genoemde dagen en tijden. Dit maakt het toegankelijk voor iedereen!

Dit jaar zullen bepaalde groepen patiënten een uitnodiging voor de griepprik krijgen én een prik tegen pneumokokken. Dit is een belangrijke veroorzaker van longontsteking. Het is belangrijk deze prikken te komen halen. Zeker nu we een winter tegemoet gaan met een sluimerend corona-virus is maximale bescherming tegen andere virussen en bacteriën belangrijk.

Jaarlijks ontvangen de volgende groepen een uitnodiging voor de griepprik:

  • Patiënten van 60 jaar en ouder


Patiënten van alle leeftijden met de volgende aandoeningen komen in aanmerking voor de griepprik:

  • Hart- en vaatziekten
  • Longziekten
  • Diabetes (suikerziekte)
  • Nieraandoeningen
  • Verminderde weerstand door andere ziekten of medische behandelingen, zoals chemotherapie
  • Zwangere


Voor het  pneumokokken-vaccin krijgt iedereen die geboren is tussen 1957 en 1960, dit jaar een uitnodiging. (Link voor meer informatie over het pneumococcen-vaccin van het RIVM)

De griepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende influenzavirussen. Het biedt geen bescherming tegen andere virussen die griep kunnen veroorzaken. (Link  voor meer informatie over de Griepprik van het RIVM)

Het pneumokokken-vaccin beschermt tegen ernstige longontsteking. Dit vaccin hoeft niet jaarlijks herhaald te worden, daarin verschilt het van de griep-prik. Als u een uitnodiging krijgt voor beide vaccins dan krijgt u beide vaccins op dezelfde dag, in iedere bovenarm één.

U kunt van de prikken de eerste dag wat pijn, roodheid of een lichte zwelling hebben op de plaats van de prik. Sommige mensen voelen zich na de griepprik een aantal dagen wat minder lekker. U krijgt géén griep van de prikken.

Neem de uitnodiging voor de griepprik altijd mee als u zich komt laten vaccineren.

CORONAVIRUS

In verband met het coronavirus (Covid-19) hebben wij in de praktijk op dit moment nog de volgende maatregelen.

  • Voor vragen met betrekking tot de Covid vaccinatie verwijzen we u naar het informatienummer van de GGD : 0800-1351
  • Kom zoveel mogelijk alleen, om drukte in de wachtkamer te voorkomen
  • We vragen iedereen een mondkapje te dragen in de wachtkamer en in de gangen  van de praktijk omdat daar door drukte en gebrek aan ruimte geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. In de wachtkamer kunnen kwetsbare en of ongevaccineerde patiënt zitten. Wij willen het risico voor hen zo klein mogelijk houden.


BOOSTER EN VACCINATIEVRAGEN

We merken dat er de laatste tijd veel mensen bellen met vragen over QR codes, herstelbewijzen, antistof-titerbepalingen en 3e prikken of boosterprikken covidvaccin.

Veelal hebben mensen gehoord of begrepen dat de huisarts hierbij een rol kan spelen of een brief/ formulier moet maken. Helaas klopt dat niet, en is de assistente aan de telefoon vaak veel tijd kwijt om dit duidelijk te maken. Vandaar dat ze nu verwijst naar deze informatie.

  • Voor informatie over herstelbewijzen
  • Antistof-titerbepalingen of serologische (bloed-)tests kunnen niet gebruikt worden voor het maken van een herstelbewijs of voor het maken van een QR code
  • De huisarts heeft geen rol in de boosterprik, we kunnen geen briefjes maken waarmee je sneller in aanmerking komt of voorrang hebt.
  • Mensen met een ernstige afweerstoornis ( klik hier voor de indicaties) worden door hun specialist in het ziekenhuis opgeroepen voor een 3e vaccinatie, dit is geen boosterprik. Indien de specialist niet meer in staat is om deze mensen zelf te vaccineren (patiënt is uitbehandeld of behandeling was in het buitenland) neemt hij contact op met uw huisarts.

Praktijk Camper is een opleidingspraktijk verbonden aan het AMC.

Vanaf 1 juni 2024 tot en met mei 2025 hebben wij opnieuw een huisarts in opleiding in de praktijk, dokter Egle Jezerskyte. Zij zit in het laatste jaar van de huisartsenopleiding. Zij zal in overleg met dokter Cohen, opleider,  zelfstandige spreekuren hebben.  Dokter Jezerskyte heeft voor haar opleiding tot huisarts gewerkt op de afdeling  heelkunde en veel onderzoek gedaan.  

Als u niet behandeld wilt worden door de huisarts in opleiding dan kunt u dat altijd aangeven en zullen wij daar rekening mee houden. 

Het kan voorkomen, dat wij u om toestemming vragen om het gesprek,  dat u heeft met de huisarts in opleiding, op video op te nemen. Opnames uit de spreekkamer zijn zeer leerzaam en vormen een belangrijk deel van de opleiding. Het is dan de bedoeling dat het gesprek volledig wordt opgenomen, dus inclusief de tijd van het eventuele lichamelijke onderzoek. Het lichamelijk onderzoek zal overigens niet op beeld zichtbaar zijn! Deze opnames worden alleen gebruikt voor het onderwijs of beoordeling van de huisarts in opleiding. De opnames worden dus niet in uw medische dossier opgenomen en worden vernietigd na gebruik.

Wij wensen Egle een fijne en leerzame tijd toe in onze praktijk!

Wij wensen onze vorige huisartsen in opleiding

  • Dokter Sophie Zwaard (AIOS 2023)
  • Dokter Mara Burgers (AIOS 2021)
  • Dokter Nailya Cooks (AIOS 2019)
  • Dokter Roel Gazendam (AIOS 2017)
  • Dokter Loes Beckers (AIOS 2016)
  • Dokter Kay Nagan (AIOS 2015)
  • Dokter Anne de Leij (AIOS 2014)
  • Dokter Sander Nooij (AIOS 2013)
  • Dokter Mauri Smits (AIOS 2012)


Heel veel succes met hun carrière als huisarts en danken hen voor hun enorme toewijding in de zorg voor onze patiënten.

Diëtistenpraktijk Voeding is Maatwerk biedt u altijd een persoonlijk advies gericht op u en uw wensen en leefstijl. Tenslotte heeft iedereen zijn eigen eetgewoonten, voorkeuren en smaakbeleving. Ik ben Fahimah Tahery, diëtist in Amsterdam Oost en omgeving.

In 2011 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam in de opleiding ‘Voeding & Diëtetiek’. Vervolgens heb ik werkervaring opgedaan binnen verschillende organisaties, zoals een ziekenhuis, een vrijgevestigde Diëtistenpraktijk en in een verpleeg- en verzorgingshuis. Hierna heb ik in 2013 met veel plezier Diëtistenpraktijk Voeding is Maatwerk opgericht. Mijn uitdaging vind ik vooral in bewustwording van gezonde voeding en samen haalbare doelen stellen die passen bij een gezonde leefstijl of medische aandoening. Alleen dan lukt het om het eet- en leefpatroon blijvend te veranderen. Bent u wegens medische redenen niet in staat om naar de praktijk te komen, dan kunt u op verwijzing van uw (huis)arts een huisbezoek aanvragen. Ik kom dan bij u thuis voor het consult.

U krijgt een voedingsadvies op maat bij:

  • Suikerziekte (diabetes mellitus en zwangerschapsdiabetes)
  • Overgewicht/obesitas
  • Ongewenst gewichtsverlies/ondergewicht
  • Maag/darmklachten (FODMAP dieet)
  • Verhoogd cholesterolgehalte
  • Verhoogde bloeddruk
  • COPD
  • Gezonde voeding bij zwangerschap (of zwangerschapswens)
  • Voeding rondom sport

Mijn contactgegevens

Tel: 06 – 30 21 83 58
E-mail: voedingismaatwerk@gmail.com

ECG

In de praktijk maken wij  Ecg’s of hartfilmpjes. Het is een onderzoek van het hart, waarbij het ritme beoordeeld kan worden, tekenen van zuurstof tekort aan het hart gezien kunnen worden, oude hartinfarcten en meer. Het is een belangrijk onderzoek bij hartpatiënten, mensen met klachten van pijn of druk op de borst, hartkloppingen maar ook voor alle diabetes patiënten om vroeg schade aan de hartspier op het spoor te komen.

U wordt gevraagd om de schoenen en sokken uit te trekken en u van de bovenkleding te ontdoen. Dan neemt u plaats op de onderzoeksbank. U krijgt 6 plakkers op de borst  en vervolgens krijgt u ook aan polsen en enkels plakkers. Hieraan zullen draden bevestigd worden. Het totale onderzoek neemt 5 tot 10 minuten in beslag.

Enkel/Arm Index

In de praktijk meten wij de enkel/arm index. Het is een bloeddrukmeting van armen en benen om vast te stellen of er een vernauwing is in de slagaders van de benen. Deze vernauwing in de slagaders heet perifeer arterieel vaatlijden of te wel etalagebenen. Het veroorzaakt vaak pijn in de benen als je een stukje gelopen hebt, deze pijn zakt weer af als je stil gaat staan.

Vaak gaat etalagebenen niet gepaard met klachten terwijl het wel de nodige gezondheidsrisico’s oplevert. Wij kunnen vaststellen of er sprake is van perifeer arterieel vaatlijden door het meten van de bloeddruk aan de enkel en de arm. Op tijd ingrijpen verkleint de schade op lange termijn!

Voor het bepalen van de enkel-arm index wordt de bloeddruk gemeten aan de armen en aan de enkels. De enkel-arm index wordt gemeten met behulp van een Dopplerapparaat dat ultrasoon geluid uitzendt. Dit apparaat is veel gevoeliger dan het menselijk oor en ‘vervangt’ de stethoscoop bij de bloeddrukmeting. De hoogte van de enkel-arm index is een goede voorspeller van de ernst van het vaatlijden en van de kans op vaatproblemen in de toekomst. Een enkel-arm index van minder dan 0,9 wordt als afwijkend beschouwd. Hoe lager de enkel-arm index, hoe groter de kans op het ontstaan van hart- en herseninfarcten.

Klik hier voor meer informatie voor Perifeer arterieel vaatlijden.

Het meten van de enkel-arm index neemt ongeveer 5 minuten in beslag.

 

Spirometrie

Een spirometer is een apparaat met meerdere mogelijkheden. De patiënt zit op een stoel en ademt door een mondstuk dat met een slang vastzit aan de spirometer. Een neusklem sluit de neus af, zodat er geen lucht ontsnapt. Eerst ademt de patiënt normaal en dan wordt hem of haar gevraagd zo veel mogelijk lucht in te ademen en met kracht weer uit te blazen.

Voor een betrouwbaar resultaat moeten deze metingen minstens twee keer worden herhaald. Daarna krijgt de patiënt een luchtwegverwijdend middel om in te ademen. Zodra het middel is ingewerkt, wordt het onderzoek herhaald om het effect op de longfunctie te meten. Een spirometrietest is zonder risico.

De informatie wordt geanalyseerd door een computer en afgedrukt in een grafiek. De resultaten worden ook uitgedrukt als een percentage van de normale ademhalingswaarden.

De resultaten zijn het betrouwbaarst wanneer de patiënt:

  1. Tijdens de test gemakkelijk zittende kleding aan heeft;
  2. Voor de test niet te zwaar gegeten heeft;
  3. Gedurende acht uur voorafgaand aan het onderzoek geen medicijnen heeft gebruikt die de luchtwegen verwijden
  4. Het eventuele gebruik van een langwerkende luchtwegverwijder, 24u voor het onderzoek is gestopt.                                                                                                                                                                      

Om mensen beter in beeld te krijgen die een verhoogd risico hebben op Diabetes Mellitus type 2 en hart- en vaatziekten is er het preventieconsult. Dit geldt voor mensen tussen de 30 en 60 (mannen) en 65 (vrouwen) jaar . Mensen met diabetes in de familie of mensen met in de directe familie hart- en vaatziekten (beroerte, hartaanval, dotterprocedure of bypassoperatie) op relatief jonge leeftijd vallen dan in een hogere risicogroep.

Mocht u in de leeftijdsgroep 30 tot 60 jaar (voor mannen) en 30 tot 65 jaar (voor vrouwen) zitten  en niet bekend zijn met hypertensie of te hoog cholesterol- dus als u hiervoor al behandeld wordt en medicijnen krijgt hoeft u deze test niet te doen- doe dan de volgende test:

De Risicotest

Deze test is mede ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Bij verhoogd risico vraagt u bij ons een preventieconsult aan. Wij bekijken hoe groot dat risico precies is, mede naar aanleiding van de bloeddruk en het cholesterolprofiel en wat er gedaan kan worden om dat risico te verminderen.

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk. De keuring wordt uitgevoerd door een andere arts dan uw eigen huisarts. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 38,20 (korter dan 15 minuten) of € 76,40 (langer dan 15 minuten).

Translate »

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. 

Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Registreer uzelf bij onze praktijk

1
2
3
4
Last Page
Kunt u ook aangeven waarvoor?

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.

Om de uitslag van uw recente (lab-) onderzoek te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen 
– Lichamelijk onderzoek 
– Toegangslogboek 
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten 
– Actueel medicatieoverzicht

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.  

Om uw een e-consult (een belangrijk minder dringend bericht) te versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. 

Om uw actuele medicatie te bekijken en te herhalen dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. Zo kunt u uitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen of een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt dit regelen op twee manieren: via de ‘patiëntenomgeving’ op onze website of met de ‘Mijn Huisarts Online’ app.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Email *
Telefoonnummer
Apotheek
Laten Bezorgen?
Medicijnen
Opmerkingen
Call Now Button Ga naar de inhoud